Experts met wie u verder kijkt

Heffingsaudit

Uw WOZ- en heffingsadministratie zijn nauw aan elkaar verwant. Toch heeft u misschien niet de juiste managementinformatie beschikbaar die aantoont dat u volledig bent. SMQ helpt u daarmee verder.

Hoe borgt u inzicht in belastingprocessen en toont u de rechtmatigheid hiervan aan?

Alle belastingprocessen binnen de gemeentelijke afdeling belastingen hebben als doel het opleggen van een aantoonbaar correcte belastingaanslag. Op welke wijze heeft u geborgd dat u inzicht heeft in de belastingprocessen? En op welke wijze kunt u de rechtmatigheid hiervan aantonen?

Het gewenste inzicht

Vanuit onze Heffingsaudit wordt op eenvoudige wijze managementinformatie gegenereerd. Zo wordt inzicht gegeven in de opgelegde aanslagen. Bovendien wordt helder gemaakt waar nog aanslagen opgelegd kunnen worden.

De Heffingsaudit

Met onze Heffingsaudit laten we u per object precies zien waar u nog een aanslag op kunt leggen voor OZB, afvalstoffen- en/of rioolheffing. Vanwege de rechtmatigheid, de accountantscontrole en de extra inkomsten die u genereert, is onze Heffingsaudit een must voor iedere belastingafdeling.

Extra inkomsten genereren

De Heffingsaudit is primair bedoeld als kwaliteitscontrole voor belastingprocessen. Echter, in de praktijk blijkt vaak dat er nog substantiƫle aanslagen opgelegd kunnen worden over de laatste drie belastingjaren. Onze ervaring is dat er gemiddeld nog 2% aan heffingsbedragen openstaat.

Resultaten van de Heffingsaudit:

  • u genereert extra inkomsten;
  • aantoonbare rechtmatigheid en volledigheid;
  • een auditrapport dat kan dienen als sluitende verklaring voor de accountant;
  • nuttige managementinformatie;
  • handige verwerkingslijsten voor een snel verbetertraject.

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt