Experts met wie u verder kijkt

Interactieve Voormelding

Dat een correcte WOZ-waarde steeds belangrijker is, behoeft geen uitleg. De WOZ-waarde wordt steeds breder ingezet. Jaarlijks dient 20% van de aanwezige woningen gecontroleerd te worden op primaire en secundaire kenmerken. Er is veel winst te behalen met het op een adequate wijze bijhouden van deze kenmerken.

Vraagstukken

  • Wat zou u ervan vinden wanneer de gewenste informatie bij u wordt gebracht in plaats van dat u die moet halen?
  • Wilt u betrokken en tevreden inwoners? 
  • Wilt u transparantie richting uw inwoners?
  • Zorgt het versturen van de WOZ-beschikkingen en het verwerken van bezwaren bij u voor piekmomenten?

Innovatieve en efficiënte oplossing

SMQ biedt met de Interactieve Voormelding een uniek en bewezen concept. De Interactieve Voormelding toont keer op keer bij tientallen gemeenten aan dat participatie van inwoners leidt tot een efficiëntere werkwijze, kwaliteitsverhoging van data, minder bezwaren en een verhoging van draagvlak en tevredenheid.

De inwoner kent zijn of haar eigen data immers het beste. Het resultaat van deze methode? De genoemde voordelen zorgen voor een verlaging van de kosten. 

Over de Interactieve Voormelding

Hoe werkt het?

Voor aanvang van het nieuwe belastingjaar worden inwoners uitgenodigd de objectkenmerken van hun woning(en) te controleren. Dit gebeurt via een beveiligde (DigiD) digitale omgeving. 

Voor aanvang van het nieuwe belastingjaar worden inwoners uitgenodigd de objectkenmerken van hun woning(en) te controleren. Dit gebeurt via een beveiligde (DigiD) digitale omgeving.

Bij onjuistheden wordt de inwoner in de gelegenheid gesteld hierop te reageren en/of direct aanpassingen te verrichten. Of de aangebrachte wijzigingen direct leiden tot een gewijzigde WOZ-waarde en hiermee het OZB-bedrag, is geheel aan u. Hetzelfde geldt voor de wijziging van gebruikte onderbouwingen.

De Interactieve Voormelding van SMQ kan ongeacht uw backofficeleverancier worden ingezet. Het zaaksysteem dat aan onze applicatie is gekoppeld omvat het volledige voormeldingsproces en uitgebreide managementinformatie zorgt voor inzicht in het proces, maar is zoals gezegd niet
Met de inzet van de Interactieve Voormelding geeft u als gemeente volledig gehoor aan de 20% controle van de Waarderingskamer.

Succes in de praktijk

Onze Interactieve Voormelding is reeds geïmplementeerd bij tientallen gemeenten, waaronder Amsterdam, Almere, Tilburg en bij het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Support Interactieve Voormeldingen

Bij SMQ vinden we het belangrijk om optimaal in uw informatiebehoeften te voorzien. Daarom staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden. De technische ondersteuning is ondergebracht bij onze zusterorganisatie Exxellence.

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt