Experts met wie u verder kijkt

TAX-scan

Zeker zijn van kwaliteit, dat is wat elke organisatie wil. Een TAX-scan is een kwaliteitsscan die een onafhankelijk oordeel geeft over de jaarlijkse herwaardering van een WOZ-object. Zo kom je erachter of die volledig is, of die aansluit op het marktniveau, maar ook hoe consistent de waardes zijn door de jaren heen. De TAX-scan geeft een score van de waardebepaling. Zo heb je een objectief beeld.

Kwaliteitsbewaking is specialistisch werk

De kwaliteit van de waardering is belangrijk. Niet voor niets moet die volgens de Wet WOZ en de protocollen van de Waarderingskamer gecontroleerd worden. Zo weet je zeker dat de waardering van de objecten goed is gegaan. Zo'n controle is specialistisch werk, waarbij je de nodige dwarsverbanden legt.

 

 

Wij doen het voor je

Tijdens de TAX-scan kijken we naar de waarden per object en naar hoe correct de waardebepaling is uitgevoerd. We controleren bijvoorbeeld de marktanalyse en kijken naar de volledigheid en waarschijnlijkheid van de objectkenmerken. Bovendien doen we een uitgebreide controle op de onderbouwingen en de totstandkoming van de waarde.

Waarom de TAX-scan van SMQ?

De TAX-scan geeft met een objectieve score aan hoe de waardebepaling is uitgevoerd. Als je ons een volledig Stuf-TAX bestand aanlevert van zowel het nieuwe als het vorige tijdvak, krijg je binnen vijf werkdagen een rapportage terug. Hierin staan conclusies, aanbevelingen en detaillijsten als basis voor verbeteringen.

Daarnaast maken we extra overzichten die per object informatie verschaffen over de waardeontwikkeling, transacties en waardemutaties naar aanleiding van bezwaar en beroep.

Maar we geven ook inzicht in de huidige registratie van de soort- en deelobjectcoderingen die gebruikt zijn voor alle objecten. Het voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat in een overall view de vullingsgraden met betrekking tot de registraties 'maatvoering' en 'bouwjaar' beoordeeld kunnen worden. 

Gedetailleerd overzicht

Doe de scan voordat de beschikkingen worden genomen, dan voorkom je onnodige bezwaren of opmerkingen van belanghebbenden. De rapportage van de TAX-scan geeft direct een gedetailleerd overzicht van de uitval. Zo heb je een goede basis voor verbeteringen in het proces. 

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt