Experts met wie u verder kijkt

Algemeen

Interactieve Voormelding SMQ slaagt wederom voor beveiligingseisen DigiD

SMQ en Exxellence zijn geslaagd voor de DigiD-audit 2016. Wij zijn trots dat we de TPM-verklaring in ontvangst hebben mogen nemen. Hiermee voldoen we in 2017 wederom aan de belangrijke landelijke beveiligingseisen rondom DigiD.

TPM-verklaringen als bewijslast beveiligingseisen DigiD

Een derde verklaring of Third Party Mededeling (TPM) heeft een grote waarde voor de veiligheid van onze systemen. Om de veiligheid van de DigiD te garanderen, moeten alle houders van een DigiD-aansluiting jaarlijks voldoen aan het DigiD-beveiligingsassessment en deze met succes afronden. Een onafhankelijke derde partij toets de kwaliteit van de ICT-dienstverlening en -beheersing van een organisatie.

Met de TPM-verklaringen van SMQ als aanvullende dienstverlening, hoeven klanten bepaalde richtlijnen zelf niet meer te toetsen. Hiermee kunnen zij tijd en kosten in de uitvoering van het eigen assessment besparen.

Samenwerking met Exxellence

Exxellence heeft als partner van SMQ ook een belangrijke rol gespeeld in het slagen van SMQ. Als strategisch partner verzorgt Exxellence voor SMQ de hosting van de Interactieve Voormelding. Daarnaast kunnen wij dankzij de samenwerking erg snel schakelen als het gaat om softwareontwikkeling.

De krachtenbundeling tussen Exxellence en SMQ met betrekking tot de Interactieve Voormelding wordt inmiddels al door meerdere gemeenten succesvol ingezet.

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt