Experts met wie u verder kijkt

Evenement

Terugblik: Tribune BRP

SMQ en zusterorganisatie Exxellence waren aanwezig op de Tribune BRP in Amersfoort. Hier ontvingen we belangstellenden op de beursvloer. In vijf workshops ging uw gastheer van Exxellence Michel Veenhuis in gesprek over ‘zaakgericht op weg naar selfservice en individualisering in burgerzaken dienstverlening.’

SMQ op de beursvloer

De Tribune BRP, georganiseerd door Operatie BRP, bracht bezoekers op de hoogte van de ontwikkeling van het landelijke BRP-systeem. Ook werden er door verschillende partijen workshops georganiseerd. SMQ gaf antwoord op de vraag hoe zij als dienstverlener vanuit verschillende rollen bijdraagt aan een succesvolle implementatie van BRP op burgerzaken. Het antwoord? SMQ detacheert BRP-specialisten, BRP-analisten, onderzoekers die veldwerk verrichten, consultants ZaakSysteem en medewerkers voor uw KlantContactCentrum.

Exxellence in gesprek over selfservice in burgerzaken

Exxellence en SMQ waren tijdens de tribune op de beursvloer te vinden om vragen te beantwoorden. Zo spraken Michel Veenhuis en Cindy Roelofs verschillende malen over de ondersteuning bij de aansluiting op het landelijke BRP-systeem, door bijvoorbeeld gedetacheerde professionals of eenmalige trainingen. Michel Veenhuis: “Je ziet dat deze ontwikkeling omvangrijk en complex is, maar ook kansen biedt om het anders te doen. Wat wij kunnen bieden naast vernieuwende softwareconcepten is ondersteuning bij lopende werkzaamheden, door de inzet van adviseurs, tools én gedetacheerde professionals. Door overheden op meerdere vlakken te ontzorgen, worden snelle ontwikkelingen beter behapbaar.”

Exxellence in gesprek over selfservice in burgerzaken

Exxellence, zuster van SMQ, gaf vijfmaal een workshop ‘zaakgericht op weg naar selfservice en individualisering in burgerzaken dienstverlening.’ De burger, uw klant, vraagt aandacht op individueel niveau via een veelvoud aan kanalen. U streeft wellicht naar optimalisatie van uw processen en samenwerking met andere gemeenten. Maar hoe rijmt u deze ogenschijnlijk volledig tegengestelde doelen? En hoe zorgt u ervoor dat zaakgericht werken en selfservice geaccepteerd worden binnen uw burgerzakenafdeling en succesvol gekoppeld worden aan de BRP? Voorbeeldvragen die gesteld en behandeld werden: “Heb ik nog een traditioneel burgerzaken systeem van de bestaande leveranciers nodig?” en: “Kan ik direct een koppeling vanuit een zaak met de BRP maken?”

Vragen na de Tribune?

Heeft u naar aanleiding van de Tribune BRP nog vragen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of mail naar SMQ.

 

 

 

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt