Experts met wie u verder kijkt

Algemeen

Waarderingen: woningcorporaties en gemeenten het beste samen op richting 2019 en 2022

Wat er al een tijdje aan zat te komen, is onlangs vastgesteld: u dient als gemeente per 1 januari 2022 te waarderen op basis van gebruiksoppervlakte. In 2017 moet u een plan maken hoe deze overgang aan te pakken en welk moment hiervoor te kiezen. 2022 lijkt nog ver weg, maar komt in dit opzicht in razend tempo dichterbij.

Woningcorporaties kennen een vergelijkbare opgave. Zij dienen per 1 januari 2019 eveneens te gaan waarderen op basis van gebruiksoppervlakte. Het woningbestand van corporaties maakt gemiddeld ongeveer een derde deel uit van het totale woningbestand in een gemeente. Het is daarom slim om samen met uw woningcorporatie op te trekken in het vaststellen van de gebruiksoppervlakte. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en verhoogt de kwaliteit van gegevens.

SMQ heeft jarenlange ervaring binnen de gemeentelijke overheid en kent inmiddels ook de corporatiesector door en door. Wij leggen verbindingen met behulp van slimme tools en de beste professionals. Dit doen we ook graag voor u met de corporatie(s) in uw gemeente. Daarnaast kunnen we het plan van aanpak voor de waarderingskamer schrijven en ondersteunen we bij het plannen, begeleiden en overleggen.

Zo kan onze Interactieve Voormelding bij uitstek voor de uitwisseling van data met uw woningcorporatie(s) ingezet worden. Onze audit laat haarfijn zien welke data reeds correct en voor handen is, maar ook kunt u ook zien waar nog verbetering nodig is. Met de TAX-app wordt vervolgens vanachter het bureau of indien nodig in het veld de onjuiste of incomplete data aangevuld. Alles uiteraard onder de deskundige begeleiding van onze ervaren consultants en taxateurs.

Heeft u vragen over de omschakeling naar gebruiksoppervlakte en de aanloop naar 2022? Neem contact op met SMQ en wij nemen de mogelijkheden voor uw gemeente graag met u door!

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op

SMQ - Contactform footer

SMQ - Contactform footer

SMQ: experts met wie u verder kijkt